TOMBU ROBRU: Pikosetan.
Ibilbide hau aspalditik pentsatuta genuen,beste igoera batzuk egin ondoren "pendiente " bezala agertzen zen gure agendan. Zaila izango zela eta eguraldi egokiarekin egitekoa uste genuen. Behetik ikusita ez du ematen pasoa egongo denik.
Tombu: Orma batean dagoen sakonera. Robru: Gorri kolorekoa.
Artzaiak erabiltzen zituzten. Ez dute merito makala! Picosetan tombu mordua daude.
Ez du ematen baina ondo ornituta dago ibilbidea. Loreak eta...
Soka orma erdian.Azpian metro dexenteko jauzia. Hemen hasten da, edo bukatzen da?.
Buelta eman trepada apur bat eta atea pasa.
Atea jarrita dago ganaua ez pasatzeko, ez jausteko alegia...
Trepadita, ze polita.
Armadura????. Orain erdoilduta dago, bere garaian bere funtzioa beteko zuen. Hau pasa ondoren, beste 400 bat metroko malda igo behar da Pasá del Picayo bide ezagunera irten arte.
Tresviso gure aurrean agertzen da, bere kokagune berezian. Herri interesantea, atzean Europako Mendietako Erdiko mendikateko gailurrak:Peña Castil, Urriello, Alboak... Hau panorama!
Tresviso Kantabriako herria da. Kotxez heltzeko Asturiasetik, Sotresetik joan behar da.
Gazta "Picòn" ezaguna eta benetan ona da bere ezaugarri gastronomikoa. Sagardoa eskatzen du. Hara joan eta gazta edo "Chorizo a la sidra" jatea ia derrigorrezkoa da guretzat, gorputza tono onean jartzeko geratzen zaiguna ondo burutzeko.
Bide arruntetik jeisterakoan hor agertzen zaigu egindako igoera eta oraindik sinistezina dirudi hortik pasa daitekeenik. Orain beste begi batzuekin ikusten dugu.
Behin behian Urdon Ibaia bere indar guztiarekin hurbiltzen Deba ibairantz.
Zarata hemen, Indarra hemen, Edertasuna hemen.
Hurrengoko irteeran agian beste Tombu bat bilatzera joango gara....
Behin eta berriro sorpresak beterik bueltatzen gara etxera...Eta ibilbide gehiagorekin buruan. Hau da gure motibazioa!
Eskerrak Pikos txikia dela...
No hay comentarios:
Publicar un comentario